02:56:11 25.04.2024
Stiri

Maia Sandu, după ANULAREA alegerilor din Chișinău și de către CEC: „Decizie impusă de regimul dictatorial. Avem o singură soluție - să ieșim în stradă”

Politică 29.06.2018 17:00 Vizualizări1594 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, după ANULAREA alegerilor din Chișinău și de către CEC: „Decizie impusă de regimul dictatorial. Avem o singură soluție - să ieșim în stradă”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, este de părere că autoritatea electorală centrală trebuia să amâne astăzi luarea deciziei de anulare a alegerilor din Chișinău.

Maia Sandu a declarat după ședința de astăzi a Comisiei Electorale Centrale (CEC) că până și unii membri ai acestei instituții au avut neclarități vizavi de deciziile luate de judecători. Mai exact, Vladimir Șarban și-a exprimat nedumerirea vizavi de faptul că în turul întâi nu au fost semnalate încălcări, dar instanța a anulat și rezultatele acestui tur de scrutin, iar Sergiu Gurduza a propus ca CEC să solicite explicații de la magistrați cum să aplice hotărârea în care există diferențe între dispozitiv și partea motivată.

CITIȚI și Alina Russu: „Noi, ca autoritate electorală, am fost puși în poziția ZERO”. Năstase și Ceban ar putea fi AMENDAȚI

„Ar fi fost firesc să ia o decizie de amânare a deciziei cu privire la anularea alegerilor. Modul în care s-a petrecut această discuţie şi faptul că nu au luat pauză demonstrează încă o dată că decizia luată azi e impusă de regimul dictatorial. Este încă o dovadă că toate instituţiile fac jocul unui personaj odios. E strigător la cer când șefa CEC, Alina Russu, spune că e nevoie să se urgenteze această decizie. E o situaţie critică şi trebuie să înţelegem toţi că R. Moldova e izolată de comunitatea internaţională. Asta ne va afecta pe toţi”, a comentat Maia Sandu, care a participat la ședința CEC.

Lidera PAS afirmă că a mai rămas o singură soluție - protestele.

„Noi avem o sigură soluţie - să ieşim în stradă și să protestăm. Acum e momentul”, a adăugat lidera PAS, îndemnând cetățenii să participe la protestul anunțat de Comitetul de Rezistență Națională pentru duminică, începând cu ora 14.00, în Piața Marii Adunări Naționale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md