Peste 120.000 de persoane și-au părăsit locuințele în sud-vestul Siriei după lansarea ofensivei forțelor guvernamentale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 120.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele în sud-vestul Siriei după ce forțele regimului de la Damasc au lansat o ofensivă pentru a recuceri zona din apropierea frontierei cu Iordania și Platoului Golan, ocupat de Israel, a anunțat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit Reuters.

OSDO a menţionat că zeci de mii de persoane s-au adunat în apropierea graniţei cu Iordania, în timp ce alte câteva mii s-au strâns în apropierea Platoului Golan.

Directorul OSDO, Rami Abdul Rahmane, a afirmat că majoritatea civililor au părăsit partea de est a provinciei Deraa, unde avansează forţele guvernamentale siriene.

Referitor la aceste evenimente, ministrul energiei israelian Yuval Steinitz a avertizat că Israelul trebuie să împiedice intrarea pe teritoriul său a refugiaţilor care părăsesc Siria.

„Cred că trebuie să împiedicăm intrarea refugiaţilor din Siria în Israel. În trecut am prevenit astfel de cazuri”, a declarat Steinitz într-un interviu acordat postului Tel Aviv Radio 102FM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...