Peste o mie de apartamentele pentru angajații MAI. Primele locuințe vor fi acordate în septembrie

apartamente-cladire-bloc-de-locuit

Funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor primi compensații bănești pentru închirierea sau subînchirierea spaţiului locativ. Guvernul a aprobat astăzi un regulament în acest sens.

Beneficiarii acestui proiect de lege sunt funcționarii cu statut special din cadrul MAI care nu sunt asigurați cu spațiu locativ, inclusiv cămin, la locul de muncă și care au locul permanent de trai situat la o distanță de peste 30 km de la locul de muncă. Suma compensației va acoperi costul chiriei locuinței, prevăzut în contractul de închiriere, însă nu va putea depăși salariul de funcție al angajaților. În plus, dacă soțul și soția sunt funcționari publici cu statut special în cadrul MAI, ambii vor beneficia de compensații pentru chiria spațiului locativ.

„Noi ne-am propus să venim cu mai multe inițiative pentru a da posibilitatea tinerilor, dar și funcționarilor publici, să aibă o locuință în Republica Moldova. O atenție separată am acordat-o funcționarilor publici de la MAI și Ministerul Apărării, și aici avem pornite mai multe parteneriate public-private”, a subliniat premierul Pavel Filip.

Ministerul Afacerilor Interne a inițiat până acum trei parteneriate public-private. „Preconizăm, în luna septembrie, să avem circa 300 de apartamente gata și vom înmâna cheile angajaților MAI. Necesitățile ministerului pentru municipiul Chișinău sunt de circa o mie de apartamente, preconizăm în maxim doi ani să le acoperim”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan. Potrivit lui, Regulamentul aprobat astăzi, Programul Prima Casă 2 și apartamentele de serviciu vor rezolva definitiv problema asigurării cu spațiu locativ a angajaților MAI.

Pentru angajații Ministerului Apărării sunt date în exploatare, în prezent, 112 de apartamente în municipiul Chișinău, 15 – la Bălți și 18- la Cahul. „La această etapă avem în derulare un parteneriat public-privat și până la sfârșitul anului trebuie să primim la cheile de la 335 de apartamente în Chișinău și încă 25 – în Bălți”, a menționat ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente