(live) Ședința Comisiei Electorale Centrale în care se ia act de decizia de nevalidare a alegerilor locale din Municipiul Chișinău

cec

Comisia Electorală Centrală va lua act de hotărârea Judecătoriei Chișinău din 19 iunie 2018. Potrivit Codului Electoral, Comisia Electorală Centrală e obligată să ia act de anularea scrutinului, decisă în baza hotărârilor instanțelor de judecată. De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi urmează să se stabilească dacă vor fi organizate alegeri repetate.

UPDATE. 15.30 Comisia Electorală Centrală a declarat nule alegerile din municipiul Chișinău. Pentru această decizie au votat cinci membri CEC.

14.00. Sergiu Gurduza a cerut includerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege prin care Judecătoria Chișinău Centru să explice hotărârea de a invalida alegerile. Astfel, doi membri au votat pentru a include proiectul de validare pe ordinea de zi , trei contra și un membru s-a abținut.

Între timp, câteva zeci de oameni protestează în fața Comisiei Electoral Centrale față de nevalidarea alegerilor locale noi. Manifestanții scandează: „Noi nu cedăm”, „Năstase e primarul”.

Amintim că, mandatul de primar a lui Andrei Năstase nu a fost validat de către Instanța Supremă, Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău. Motivul invocat de instanță ar fi fost agitația electorală pe care a făcut-o Năstase pe Facebook prin intermediul liveurilor realizate în ziua alegerilor.

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente