Moldovean căutat pe linia Interpol, reținut după ce a intrat clandestin în țară. Acesta avea și o „călăuză” din partea locului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un moldovean originar din Criuleni, anunțat în căutare internațională pe linia Interpol, a fost reținut în momentul în care încerca să intre ilegal în Republica Moldova, traversând clandestin frontiera moldo-ucraineană. Acesta îl avea pe post de călăuză pe un alt moldovean, locuitor al satului Grimăncăuți, raionul Briceni, cei doi intenționând să ajungă în orașul Briceni.

Cazul a fost înregistrat în jurul orei 22:55 a serii de 27 iunie, cu ajutorul sistemului fix de observare a frontierei de stat. Cei doi au fost observați în timp ce se deplasau spre frontiera de stat, din partea Ucrainei. Ca rezultat al monitorizării direcției de înaintare a celor doi cetățeni, care a durat mai bine de trei ore, s-a văzut cum persoanele în cauză au traversat ilegal frontiera și se îndreptau pe direcția orașului Briceni.

Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă de intervenție pentru reținerea intrușilor. Bărbații au fost prinși aproximativ la o distanță de 250 metri de la frontiera de stat. În timpul cercetărilor preliminare s-a constatat că este vorba de un cetățean al Republicii Moldova, locuitor al satului Grimăncăuți, care a fost și călăuză pentru cealaltă persoană, care deține dublă cetățenie dublă moldo-română. Ultimul, originar din orașul Criuleni fiind verificat, s-a stabilit că este anunțat în căutare prin baza de date Interpol, pentru săvârșirea unei infracțiuni pe teritoriul țării.

Supuși audierii, bărbații au recunoscut vina pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. La fel, călăuza, locuitor al satului Grimăncăuți a declarat că pentru o remunerare promisă a acceptat să-i ofere ajutor la trecerea ilegală a frontierei de stat din Ucraina în Republica Moldova, deoarece cunoștea bine împrejurimile.

Cetățeanul aflat în căutare de către Interpol a fost transmis la Inspectoratul de Poliție Criuleni, în jurisdicția căruia a săvârșit infracțiunea precedentă. În același timp, ambii conaționali sunt cercetați pentru trecerea ilegală a frontierei de stat și riscă fiecare o amendă în mărime de până la 37 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...