02:18:47 20.04.2024
Stiri

R. Moldova a avansat în clasamentul Raportului anual privind combaterea traficului de ființe umane. Departamentul de Stat al SUA a propus o listă de RECOMANDĂRI pentru 2018-2019

Social 29.06.2018 12:19 Vizualizări1001 Autor: Ziarul National


R. Moldova a avansat în clasamentul Raportului anual privind combaterea traficului de ființe umane. Departamentul de Stat al SUA a propus o listă de RECOMANDĂRI pentru 2018-2019

R. Moldova a înregistrat progrese importante în domeniul protecţiei victimelor şi prevenirii traficului de fiinţe umane, respectiv a fost avansată din clasamentul Tier 2 – Watch List în Tier 2, conform Raportului privind Traficul de ființe umane 2018, elaborat anual de către Departamentul de Stat al SUA.

În raportul din anul curent, dat publicității la Washington, D.C de către Secretarul de Stat, Mike Pompeo, se arată că, în comparație cu anul precedent, R. Moldova a realizat un șir de succese și se observă o imbunătățire semnificativă la acest capitol. Raportul include și o listă de recomandări, mai exact opt acțiuni prioritare ce necesită a fi realizate în perioada 2018-2019 pentru a continua dinamica pozitivă pe respectiva dimensiune, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, președinte al Comitetul naţional pentru combaterea Traficului de Fiinţe Umane, consideră avansarea R. Moldova în Raportul Departamentului de Stat privind Traficul de ființe umane pentru țara noastră (TIP Report), din categoria Tier 2 Watch List în Tier 2, drept o performanță și apreciere a eforturilor autorităților naționale în acest domeniu.

Potrivit lui Ulianovschi, în timpul cel mai apropiat, Comitetul naţional pentru combaterea Traficului de Fiinţe Umane va analiza Raportul Departamentului de Stat, inclusiv problemele sensibilizate și va asigura integrarea recomandărilor în Planul de Acțiuni aferent implementării noii Strategii naționale pentru combaterea traficului de ființe umane.

La evenimentul de prezentare a TiP din anul curent a participat Ivanka Trump, consilierul președintelui SUA Donald Trump, portofoliul căreia include gestionarea eforturilor Administrației SUA în combaterea traficului de ființe umane la nivel global.

Raportul respectiv este publicat anual și include informații despre situația actuală în domeniul traficului de ființe umane în 184 state din lume, metodele de prevenire și combatere, recomandările autorităților naționale de elaborare pentru prevenirea acestui fenomen. Este un raport care reprezintă un produs al cooperării strânse dintre guvernele naționale cu guvernul SUA, ONG-uri și alți factori de decizie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md