22:29:10 16.04.2024
Stiri

ȘOVINISM // Un fost viceministru de Externe de la Chișinău AMENINȚĂ: „Ziua de 28 iunie se va repeta de atâtea ori de câte va fi nevoie”

Politică 29.06.2018 11:55 Vizualizări10278 Autor: Ziarul National
ȘOVINISM // Un fost viceministru de Externe de la Chișinău AMENINȚĂ: „Ziua de 28 iunie se va repeta de atâtea ori de câte va fi nevoie” Sputnik


Fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene din perioada comunistă, anii 2005 - 2009, Valeriu Ostalep, amenință România cu gura rușilor.

Într-un mesaj șovin, publicat pe pagina sa de Facebook, politologul, care nu ezită să-și exprime admirația pe aceeași rețea de socializare pentru socialistul Ion Ceban, iar tezele sale sunt difuzate generos la mediile ruse din R. Moldova, mai ales la „Sputnik”, se adresează politicienilor români pe care îi avertizează, în limba rusă, că „vă vom obliga să recunoașteți și să respectați poporul și limba moldovenească”.

„Zilele trecute, o nulitate a declarat limba moldovenească „text periculos” pentru Consiliul Europei. Voi încă nu ați înțeles că timpul trucurilor voastre fasciste și ieftine a trecut? Toate aceste trucuri vor fi folosite împotriva voastră. Ziua de 28 iunie (când sovieticii au anexat Basarabia - n.r.) se va repeta de atâtea ori de câte va fi nevoie”, este amenințarea moldovenistului.



Amintim că pe 28 iunie s-au împlinit 78 de ani de la ocuparea de către sovietici a Basarabiei, nordului Bucovinei și ținutului Herța, în urma Protocolului adițional secret al pactului sovieto-german Ribbentrop-Molotov. Pe teritoriile rupte de la România în anul 1940, sovieticii au organizat trei valuri de deportări, fiind duși în Siberia sau Kazahstan cei mai de vază oamenii ai societății, foametea și alte forme de represiuni, pentru a deznaționaliza spațiul dintre Nistru și Prut. Potrivit datelor de arhivă, numărul basarabenilor deportați și celor uciși de regimul sovietic se ridică la peste 1,5 milioane de persoane.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md