15:05:28 28.03.2024
Stiri

Ploile puternice și cu GRINDINĂ, care au căzut ieri în R. Moldova, au inundat gospodării, au lăsat localități fără lumină, au distrus hectare întregi de culturi agricole și au doborât arbori, blocând trasee

Social 29.06.2018 10:42 Vizualizări1314 Autor: Ziarul National
Ploile puternice și cu GRINDINĂ, care au căzut ieri în R. Moldova, au inundat gospodării, au lăsat localități fără lumină, au distrus hectare întregi de culturi agricole și au doborât arbori, blocând trasee


Cele câteva minute în care a plouat ieri puternic, pe alocuri cu grindină, au provocat destule stricăciuni în R. Moldova.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) raportează că salvatorii au pompat apa din subsolurile mai multor edificii și gospodării particulare. În municipiul Chișinău, salvatorii au intervenit pe strada Uzinelor, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și pe străzile Băcioii Noi, Gherman Pântea unde au pompat apa din subsoluri inundate.

Tot de ajutorul pompierilor a fost nevoie în raionul Hâncești, unde apele au inundat beciurile și subsolurile a cinci gospodării.

Potrivit IGSU, ploaie cu grindină a fost înregistrată în localitățile Fundul Galbenei, Bujor, Călmățui, Pervomaiscoe și Lăpușna din raionul Hâncești. În satele Horești și Țipala din Ialoveni, grindina a afectat mai multe culturi agricole, iar în localitatea Filipeni, raionul Leova, precipitațiile au distrus patru hectare de viță-de-vie.

Ieri-seară, salvatorii și pompierii au fost solicitați pentru a debloca și un microbuz de rută la intersecția străzilor Albișoara și Ismail din municipiul Chișinău, blocat de ape.

Totodată, nouă localități din raioanele Ialoveni, Criuleni, Anenii Noi și mun. Chișinău au rămas parțial deconectate de la energia electrică.

Intervenția salvatorilor a fost solicitată și în localitatea Hrușova din raionul Criuleni, unde un arbore a blocat traseul.

Prejudiciile materiale cauzate de precipitații urmează să fie estimate de comisiile pentru situații excepționale teritoriale.

Amintim că meteorologii au prelungit Codul galben de ploi puternice, pe alocuri cu grindină, până sâmbătă, 30 iunie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md