R. Moldova a avansat în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane pentru 2018

Republica Moldova a înregistrat progrese importante în domeniul protecţiei victimelor şi prevenirii traficului de fiinţe umane, respectiv a fost avansată din clasamentul Tier 2 – Watch List în Tier 2, potrivit raportului privind Traficul de ființe umane 2018, elaborat anual de către Departamentul de Stat al SUA, care a fost făcut public de Mike Pompeo, Secretarul de Stat SUA.

În raportul din anul curent sunt menționate progresele întregistrate de către Guvernul Republicii Moldova în domeniul traficului de ființe umane. De asemenea, în raport sunt menționate instrumentele și modalitățile relevante cu ajutorul cărora Guvernul Republicii Moldova se luptă cu acest flagel.

În comparație cu anul precedent, Republica Moldova a realizat un șir de succese și se observă o imbunătățire semnificativă la acest capitol.

Republica Moldova a prioritizat combaterea traficului la cel mai înalt nivel politic, accelerând semnificativ evoluţiile în diminuarea acestui fenomen în ultimul an. De altfel, progresul înregistrat denotă determinarea autorităților Republicii Moldova în domeniul politicilor eficiente de combatere a traficului de ființe umane.

La evenimentul de prezentare a TiP din anul curent a participat Ivanka Trump, Consilierul Președintelui SUA Donald Trump, portofoliul căreia include gestionarea eforturilor Administrației SUA în combaterea traficului de ființe umane la nivel global.

Raportul dat este publicat anual și include informații despre situația actuală în domeniul traficului de ființe umane în 184 state din lume, metodele de prevenire și combatere, recomandările autorităților naționale de elaborare pentru prevenirea acestui fenomen.

Este un raport care reprezintă un produs al cooperării strânse dintre guvernele naționale cu guvernul SUA, ONG-uri și alți factori de decizie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.