‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPloile torenţiale au distrus zeci de hectare de culturi agricole

Ploile torenţiale au distrus zeci de hectare de culturi agricole

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ploile torenţiale din seara zilei de 28 iunie, au distrus zeci de hectare de culturi agricole şi au inundat beciurile şi subsolurile mai multor gospodării din ţară.

Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, a menţionat că în urma intemperiilor, salvatorii au fost solicitaţi să intervină la pomparea apei din mai multe gospodării private din capitală.

„De ajutorul pompierilor a fost nevoie şi în raionul Hâncești, unde apele au inundat beciurile și subsolurile a cinci gospodării. Potrivit informației IGSU colectate din subdiviziunile teritoriale, ploaie cu grindină a fost înregistrată în localitățile Fundul Galbenei, Bujor, Călmățui, Pervomaiscoe și Lăpușna. În satele Horești și Țipala, grindina a afectat mai multe culturi agricole, iar în localitatea Filipeni, raionul Leova, precipitațiile au distrus patru hectare de viță de vie”, a spus Puşcaşu.

Prejudiciile materiale cauzate de precipitații urmează să fie estimate de comisiile pentru situații excepționale teritoriale.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›