(foto, video) Un tânăr francez de 12 ani a înregistrat un nou record. Care este acesta

record tom
Foto: Facebook.com

Tom Goron, un tânăr francez de 12 ani, a înregistrat un nou record pentru traversarea solitară a Canalului Mânecii într-o ambarcaţiune pentru copii. Tânărul navigator a traversat canalul în 14 ore şi 20 de minute.

Tom a început călătoria miercuri, la ora locală 7:00 (5:00 GMT) de pe Insula Wight, aflată în în apropiere de Portsmouth (sudul Angliei), şi a ajuns în rada din Cherbourg de pe coasta franceză, la ora 21:20 (19:20 GMT). La sosire, acesta a mărturisit că a avut rău de mare şi a vomitat de zece ori în timpul traversării, scrie agerpres.ro.

Tânărul a parcurs distanța de 60 de mile cu o viteză medie de 4,19 noduri (7,6 kilometri la oră) supravegheat în permanenţă de tatăl său aflat la bordul unei ambarcaţiuni, la o distanţă ce putea permite intervenţia în caz de necesitate. Astfel, acesta recordul stabilit anterior, în 2016, de Violette Dorange, la acea vreme în vârstă de 15 ani, care a traversat în 14 ore şi 56 de minute.

Născut în 2006, Tom avea 2 ani când a urcat pentru prima dată pe o ambarcaţiune pentru copii. El a terminat pe locul 6 din 60 în competiţia Cupa Bretaniei, ultima etapă de calificare pentru campionatul francez, precizează sursa citată.

record traversare canal

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente