Un poliţist şi mama acestuia, pe banca acuzațiilor. Au lăsat fără apartament un bărbat care suferea de o maladie psihică

Un ofiţer superior de sector din cadrul Inspectoratului de Poliţie Centru al Direcţiei de Poliţie municipiul Chişinău, împreună cu mama acestuia, vor compărea pe banca acuzaţilor pentru escrocherie. Aceasta după ce au lăsat fără apartament un bărbat care suferea de o maladie psihică

Potrivit probatoriului, în intervalul anilor 2016 – 2017, primind spre examinare plângerile unui bărbat care reclama acţiunile ilegale ale vecinului de bloc, poliţistul a pus la cale o schemă criminală de a-l deposeda pe denunţător de propriul apartament. El a antrenat-o în toată „afacerea” pe propria mamă.

Astfel, dobândind încrederea petiţionarului de a-i soluţiona conflictul cu vecinul, poliţistul a intrat în posesia cărţii de imobil care atesta dreptul de proprietate a bărbatului asupra apartamentului în care acesta locuia, iar ulterior, şi a celorlalte acte.

Ulterior, prin înşelăciune, cei doi au dus bărbatul la notar, unde l-au impus să semneze contractul de vânzare-cumpărare a imobilului ce-i aparţinea cu drept de proprietate.

De notat că, bărbatul suferea de o maladie psihică cronică, iar sectoristul cu mama sa au profitat de acest fapt, impunându-l să semneze tranzacţia şi deposedând, prin înşeleciune, bărbatul de un apartament cu două odăi, în Centrul capitalei, estimat la 330 mii de lei.

În prezent, inculpaţii au interdicţia de a părăsi ţara.

Procurorii au dispus aplicarea sechestrului pe apartamentul respectiv pentru asigurarea restituirii prejudiciului cauzat victimei. Concomitent, procurorii verifică şi legalitatea acţiunilor notarului care a autentificat respectiva tranzacţie imobiliară.

Pentru asemenea acţiuni, legislaţia prevede închisoare de la 8 până la 15 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.