/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Angajat ai structurilor transnistrene a tras focuri în direcția pescarilor moldoveni

29 iunie 2018, ora 08:20

Plângerile au venit din partea unor cetățeni din Vertiujeni și Zăluceni, raionul Florești, și Cerlina, raionul Soroca.

Astfel, potrivit plângerilor, în februarie curent, Kulikov Nikolai, care deține funcția de inspector piscicol din raionul Camenca a tras de cinci ori dintr-un pistol automat în direcția pescarilor. În aprilie și mai Kulikov a tras dintr-un pistol PM pentru ai obliga pe pescari să navigheze pe malul stâng al Nistrului.

În urma celor întâmplate, delegația R. a constata că portul și utilizarea armelor de către inspectorul de pește al N. Kulikov. „este o provocare și destabilizează situația din regiunea de nord a Zonei de securitate. Problema este agravată de faptul că, în toate cazurile de mai sus, utilizarea armelor a fost îndreptată spre oameni”, se spune în declarație.

În context, reprezentanții R.Moldova a propus delegației transnistrene și comandantului militar al regiunii Nord ș Centru al Zonei de securitate să investigheze aceste fapte și să prezinte concluziilor și propunerilor Comisiei de control comun pentru prevenirea continuării acestor incidente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram