(video) O nouă premieră la Campionatul Mondial de Fotbal. Cum s-a calificat Japonia în optimile de finală

PTYzNiZ6Yz0xJmhhc2g9NTI1N2MyNTVkNGZjN2U3MmRhOWQ4NDhiYjNmNGQ4YWI=.thumb
Foto: digisport.ro

Calificare istorică pentru Japonia la Campionatul Mondial de Fotbal, după ce echipa din Asia s-a calificat datorită numărului mai mic de cartonașe galbene. În cele 3 meciuri din cadrul grupei selecționata Japoniei a comis 28 de faulturi, acesta fiind cel mai mic număr de încălcări de la actuala ediție a turneului.

Japonia a pierdut ultimul meci din grupă în fața echipei Poloniei, cu scorul final de 1-0. Astfel, în grupa H Japonia și Senegal au încheiat prima parte a campionatului cu numărul egal de puncte și o remiză la întâlnirea directă, scrie digisport.ro.

Totuşi, înfrângerea la limită a făcut ca Japonia să meargă în optimi. Cu acelaşi număr de puncte şi un golaveraj identic (4-4), Japonia a avut avantajul faptului că a luat în cele trei meciuri din turneu mai puţine cartonaşe galbene. Astiaticii au acumulat doar 4 avertismente, în timp ce africanii au avut 6.

În consecinţă, Columbia a câştigat grupa, în timp ce Japonia merge în ultimele 16 din postura de ocupantă a locului secund. Cele două vor întâlni fie Belgia, fie Anglia, formaţii deja calificate. Cele două mari forţe din Europa joacă în această seară şi, în funcţie de rezultatul direct, se va şti ordinea în grupa lor.

Taguri: #Cupa Mondială
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente