/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Invalidarea alegerilor din Chișinău. Declarația adoptată de Congresul Autorităților Locale și Regionale al CoE

28 iunie 2018, ora 23:20

Potrivit declarației „decizia Curții de Apel este o amenințare directă pentru buna funcționare a democrației locale moldovenești și o intervenție fără precedent a puterii judiciare în procesul democratic. Este o decizie foarte îngrijorătoare pentru viitorul democrației moldovenești”.

Declarația privind invalidarea alegerilor de la Chișinău a fot votată de către de membrii Comitetului de Monitorizare a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei în cadrul unei întâlniri la Istanbul. Potrivit lui Răileanu, care este delegat la Comitetul de Monitorizare în Istanbul la Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, întâlnirea oficială se axează pe situația privind alegerile locale anticipate din 20 mai 2018 în șapte localități, inclusiv Chișinău și Bălți, și se discută în cadrul reuniunii de monitorizare a Congresului autorităților locale și regionale. La întâlnire au participat aproximativ 120 de delegații, formate din autorități locale și regionale și primari din 47 de țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram