/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Saakașvili, condamnat la închisoare. Ar fi organizat atacul împotriva unui fost parlamentar

28 iunie 2018, ora 18:57

Atacul asupra lui Gelashvili ar fi avut loc în 2005. Ofițerii Ministerului Afacerilor Interne au oprit mașina oficialului și l-au bătut. Gelashvili, cu răni grave, a fost dus la spital. Unul dintre principalii martori ai acuzării în proces a fost fostul președinte al parlamentului Georgian, Nino Burjanadze, care a spus că el personal a auzit de planurile lui Saakașvili în privința lui Gelashvili.

Mihail Saakașvili a fost președinte al Georgiei între 2003 și 2011. Începând cu 2014 a fost consilier al președintelui ucrainean Petro Porosenko, apoi guvernator de Odesa. În primăvara acestui an, Saakașvili a fost expulzat din Ucraina, iar pe rol, la Kiev, se află dosarul privind lipsirea de cetățenie ucraineană a fostului președinte georgian. Acum, Mihail Saakașvili se află în Olanda.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram