CMC va aloca 5,5 milioane lei Primăriei Țânțăreni drept compensație pentru gunoiște

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi alocarea a încă 5,5 milioane de lei în contul Primăriei Țânțăreni pentru a evita izbucnirea unei noi crize a deșeurilor. Proiectul a fost examinat în regim de urgență la inițiativa viceprimarului Nistor Grozavu, care le-a spus consilierilor că „am început să avem unele probleme”.

4,5 milioane de lei sunt destinați instalării iluminatului stradal, iar un milion de lei vor merge pentru lucrările de reparație a drumurilor.

Amintim că pe 18 iunie, Consilierii municipali din Chișinău au decis alocarea a altor șase milioane de lei pentru Primăria Țânțăreni și patru milioane pentru Primăria Geamăna din Anenii Noi drept compensație pentru faptul că locuitorii acestor sate au acceptat redeschiderea poligonului de păstrare a deșeurilor, după criza gunoiului din vara anului trecut.

Anterior, municipalitatea a promis 12 milioane de lei pentru lucrările de consolidare a digului poligonului, dar și reparația drumului din Țânțăreni.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.