Chișinău: Bonusuri salariale pentru peste 2600 de angajați din domeniul cultură și asistență socială

Peste 2600 de angajaţi din domeniile cultură, asistenţă socială şi drepturile copiilor vor primi, lunar, bonusuri în valoare de până la 40 la sută din salariu. Consiliul Municipal Chişinău a alocat în acest scop peste nouă milioane de lei.

Potrivit proiectului votat astăzi de CMC, 114 de angajaţi ai Centrului de plasament şi reabilitare a copiilor de vârstă fragedă vor primi câte un bonus de 30 la sută din salariu, în fiecare lună. De acelaşi supliment vor beneficia angajaţii direcţiei Protecţia Copilului.

La rândul lor, asistenţii sociali şi angajaţii Direcţiei Cultură vor primi câte un bonus lunar de 40% din salariu.

Consilierii municipali consideră că, prin aceste alocaţii lunare, îi vor motiva pe angajaţi să rămână să munească în sectorul public.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.