Departamentul de Stat al SUA ia atitudine față de decizia „netransparentă” de invalidare a alegerilor în Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„O amenințare la adresa democrației în Moldova”. Așa califică Departamentul de Stat al SUA decizia „netransparentă” a Curții Supreme de Justiție a Moldovei de a menține invalidarea alegerilor primarului de Chișinău din 3 iunie, într-o declarație semnată de purtătoarea de cuvânt al US Departament of State, Heather Nauert, plasată azi pe pagina oficială a Departamentului de Stat.

„Candidatul câștigător în alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului a obținut majoritatea voturilor. Observatorii internaționali au constatat nereguli relativ minore care nu ar justifica invalidarea rezultatelor alegerilor și nu au existat apeluri din partea participanților la alegeri pentru a invalida rezultatele. Decizia neobișnuită și nejustificată a Curții împiedică voința electorală a poporului din Moldova și prejudiciază respectul pentru supremația legii și principiile democratice din Moldova”, se arată în declarația Departamentului de Stat al SUA.

„După cum a subliniat Secretarul de Stat Pompeo la întâlnirea cu Prim-ministrul Filip din 25 iunie, alegerile libere și corecte reprezintă atributul unui guvern democratic și trebuie să reflecte voința cetățenilor țării fără ingerință politică”, se mai spune în declarație.

Vedeți AICI declarația originală:


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...