(foto) Un tânăr pictor din Moldova și-a expus lucrările la Galeria Espacio din Londra

DSC_2951

Tânărul pictor din Moldova, Constantin Botezat, ne surprinde cu succesul său din nou. De data aceasta lucrările artistului au ajuns în Londra. Mai exact, pe 21 iunie, la Galeria Espacio, Constantin și-a prezentat lucrările în cadrul expoziției „Beyond the Image”.

Această expoziție are scopul de a investiga procesul creativ și îi angajează pe spectatori la un nivel diferit, invitându-i în interiorul procesului de creație și încurajând un angajament activ cu artiștii și munca lor. Expoziția prezintă o gamă largă de lucrări de către un grup select de artiști.  Evenimentul a fost curatoriat de către Carlos de Lins și este prin urmare un eveniment important pentru dezvoltarea și parcursul artistic a tânărului pictor. Acest eveniment fiind de fapt prima expoziție a artistului în Marea Britanie.

DSC_2734 DSC_2747 DSC_2785

Constantin Botezat a ajuns la Londra prin intermediul programului Erasmus pentru a-și desfășura cel de-al doilea intership în calitate de Graphic Designer la Cent Magazine. În cadrul expoziției Constantin și-a prezentat lucrările elaborate pe parcursul primului semestru, desfășurat la Lisabona, la Galeria Wozen, la fel lucrări executate la Academia de Belle Arti din Bari, Italia.  Majoritatea lucrărilor și expozițiilor organizate de către tânăr reprezintă contribuția sa în perpetuarea tradițiilor culturale ale neamului nostru.

„Evenimentul a avut loc grație curatorului Carlos de Lins căruia în sunt enorm de recunoscător pentru această oportunitate. Expoziția reprezintă un pas important în cariera mea și îmi va oferi o motivație enorma în continuare.   Iar Londra cu siguranță este un oraș cu multe oportunități, un oraș care crează condiții pentru formarea specialiștilor în domeniul artelor plastice, dezvoltă o dorință de crea și în același timp o responsabilitate. Mi-aș dori nespus de mult să creez cât mai multe proiecte și evenimente culturale aici în timpul apropiat”, spune Constantin.

DSC_2832 DSC_2912 DSC_2915

Reamintim că, în luna aprilie, Constantin Artistul și-a expus lucrările în cadrul a patru expoziții internaționale de artă din Portugalia. De asemenea, lucrările sale au ajuns și într-o galerie din SUA

Pentru a cunoaște mai mult despre acest tânăr talentat, vă invităm să urmăriți și un interviu video cu Constantin la rubrica „Unde-s Tinerii”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente