Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Consilierii municipali au votat…

VIDEO Consilierii municipali au votat acordarea suplimentelor la salarii pentru mai multe categorii de bugetari

Consilierii municipali au deschis o ședință de îndată. Pe ordinea de zi a fost propusă includerea mai multor chestiuni cu privire la stabilirea suplimentului de salariu pentru mai mulți angajați, dar și cu privire la realizarea acțiunilor încheiate între primăria comunei Țânțăreni și primăria Chișinău.

15.03: Ședința a fost declarată închisă.

15.02: Consilierii au aprobat proiectul ce prevede procedura de reorganizare prin transformare a întreprinderii de stat „Direcției parcurilor cultură și odihnă” în întreprindere municipală.

14.51: Socialiștii au propus încă un proiect de acordare a unui supliment în mărime de 30% la salariul de bază angajaților din cadrul Centrului municipal de plasament și reabilitare a copiilor de vârstă fragedă, pentru 114 persoane, în sumă totală de 715 mii de lei. Proiectul a fost susținut cu votul a 28 de consilieri.

14.47: Ion Ceban propune un proiect cu privire la acordarea suplimentului în mărime de 40% la salariul de bază pentru unele categorii de angajați din domeniul culturii. Proiectul este argumentat prin faptul numărului mare de concedieri din cauza salariilor mici. Proiectul a fost votat.

14.40: Fracțiunea PSRM în CMC propune un proiect ce prevede un supliment de 30% la salariul de bază pentru 471 de persoane care activează în cadrul Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului. Consilierii au votat proiectul.

14.37: Ion Ceban propune un proiect ce prevede suplimente în mărime de 40% la salariul de bază tuturor angajaților din sfera socială. Proiectul a fost abordat cu 28 de voturi.

14.33: Viceprimarul Nistor Grozavu amintește că primăria urma să execute mai multe lucruri în contextul contractului încheiat cu comuna Țânțăreni. Grozavu propune identificarea resurselor financiare necesare pentru iluminatul public stradal și reparația drumurilor din Țânțăreni, pentru a evita eventualele conflicte cu cetățenii. Potrivit viceprimarului sunt necesare circa 4,5 milioane de lei pentru iluminatul public stradal și circa un milion de lei pentru reparația drumurilor. Proiectul a fost aprobat cu 29 de voturi.

14.25: Pe ordinea de zi a fost propusă includerea mai multor chestiuni cu privire la stabilirea suplimentului de salariu pentru mai mulți angajați, dar și cu privire la realizarea acțiunilor încheiate între primăria comunei Țânțăreni și primăria Chișinău.

14.23: Ion Ștefăniță a fost ales președinte al ședinței.

14.19: A fost deschisă o ședință de îndată cu participarea a 28 de consilieri.

13.56: Nistor Grozavu propunere convocarea unei ședință de îndată pentru examinarea mai multor probleme sociale.

13.55: 21 de proiecte de decizie de pe ordinea de zi au fost transmite la reexaminare, iar ședința din 14 iunie a fost închisă.

13.54: Ion Ceban propune transmiterea restul proiectelor de pe ordinea de zi la reexaminare.

13.52: 31 de consilieri au votat proiectul de amplasare a unui complex sportiv, care va include un skate park, teren de baschet, fotbal și volei în parcul „Valea Trandafirilor”.

13.24: Două subiecte de pe ordinea de zi au fost transmise la reexaminare.

13.21: În sală sunt prezenți 27 de consilieri. Ședința a început.