Jim Mattis dă asigurări Coreei de Sud că SUA își vor menține angajamentul ferm față de securitatea sa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Secretarul american al apărării, Jim Mattis, a dat asigurări joi Coreei de Sud privind angajament ferm față de securitatea sa, inclusiv prin menținerea numărului de trupe americane din prezent, în ciuda faptului că diplomații discută termenii acordului cu Coreea de Nord privind denuclearizarea, relatează Reuters și Yonhap.

„Angajamentul SUA faţă de Coreea de Sud rămâne de neclintit, iar SUA vor continua să se folosească de o gamă largă de instrumente diplomatice şi militare pentru a-şi menţine acest angajament. Acest lucru include menţinerea actualelor niveluri ale forţelor americane în Peninsula Coreeană”, a spus Mattis, aflat într-o scurtă vizită la Seul.

Mattis a apărat de asemenea decizia din această lună a preşedintelui Donald Trump de a opri exerciţiile militare cu Coreea de Sud.

„Decizia recentă de a suspenda exerciţiul „Gardianul Libertăţii” creează o mai mare oportunitate pentru diplomaţii noştri de a negocia, sporind perspectivele unei soluţii paşnice privind Peninsula Coreeană”, a spus Mattis, într-o conferinţă de presă alături de omologul său sud-coreean, Song Young-moo.

El a mai afirmat că, în strânsă consultare cu Coreea de Sud şi cu alţi parteneri, diplomaţii americani „îşi vor continua munca de a obţine denuclearizarea completă, verificabilă şi ireversibilă a Peninsulei Coreene”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...