Trei bărbați din capitală, reținuți pentru șantaj. Aceștia au intimidat doi tineri, estorcându-le 6.000 euro pentru motive inventate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 49 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, membri ai unui grup criminal, au fost reținuți pentru șantaj. Bănuiții sunt suspectați că, începând cu sfârșitul lunii decembrie 2017 și până în prezent, urmărind scopul dobândirii bunurilor altei persoane prin șantaj, aceștia au amenințat și aplicat violența fizică asupra a doi tineri sub un pretext inventat, precum că au careva datorii drept rezultat a unei afaceri anterioare, au cerut să le fie transmisă suma de 6.000 euro.

Bărbații au fost reținuți în urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații, Direcției generale urmărire penală și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Astfel, la 26 iunie curent, în momentul primirii mijloacelor bănești extorcate, unul dintre făptuitori a fost reținut în flagrant delict. Al doilea a fost reținut în momentul efectuării percheziției la domiciliul său, iar ultimul, care coordona primirea mijloacelor bănești de la distanță, a fost reținut în momentul când încerca să evadeze de la fața locului.

La moment, bărbații sunt reținuți pe un termen de 72 de ore, dacă li se va dovedi vinovăția, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 11 la 13 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...