(VIDEO) Opt autospeciale de intervenție noi, oferite în dar de pompierii voluntari din Austria colegilor lor moldoveni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pompierii voluntari din Austria au donat pentru localitățile rurale din țara noastră, unde sunt create posturi de salvatori și pompieri voluntare, un număr de opt autospeciale de intervenție în situații excepționale. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, patru autospeciale de intervenție la incendii vor merge în localitățile Larga, Capacilia, Colibaș și Selemet, acolo unde autoritățile publice locale vor crea condiții de dezvoltare a posturilor voluntare de pompieri. Celelalte patru – vor fi gata să suplinească servantele de luptă a următoarelor posturi de salvatori care vor fi lansate în satele din Republica Moldova.

În cadrul evenimentului de donare a tehnicii au participat: conducerea IGSU în frunte cu general – maior Mihail Harabagiu, ambasadorul Austriei în Republica Moldova, Excelența Sa, doamna Christine Freilinger, conducătorul echipei de voluntari din Austria, Hans Kohler, dar și reprezentanții autorităților publice locale. Oficialii au menționat importanța colaborării dintre Republica Moldova și Austria în domeniul promovării și dezvoltării voluntariatului, dar și despre frumoasa cooperare între IGSU și voluntarii austrieci.

În baza programului de colaborare, voluntarii austrieci au reușit să aducă în Republica Moldova 38 de autospeciale de intervenții, care au suplinit baza tehnico-materială a mai multor posturi de salvatori și pompieri din regiunile rurale ale țării.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI cooperează cu formațiune de voluntari din Austria de peste 6 ani, reușind să preia practici europene în domeniul promovării și dezvoltării voluntariatului în Republica Moldova.

Conform programului de consolidare a serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale, în țara noastră urmează să fie lansate până în anul 2020, peste 100 de stații. La moment, datorită IGSU și autorităților publice în Republica Moldova funcționează peste 40 de posturi de pompieri și salvatori cu implicarea persoanelor civile. Acestea servesc sursa primă de intervenție în caz de situații excepționale, până la venirea echipelor specializate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...