Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Declarațiile lui Grozavu în…

VIDEO Declarațiile lui Grozavu în dosarul Chirtoacă: „Întrebați orice adjunct cum își îndeplinește atribuțiile față de șef”

Viceprimarul Nistor Grozavu a depus astăzi, 27 iunie, mărturii în dosarul penal pe numele fostului edil Dorin Chirtoacă, acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă în cazul trucării licitației privind amenajarea parcărilor cu plată în capitală. După ședință, abordat de presă, Nistor Grozavu, care este vizat în aceeași schemă de trucare a licitației, a declarat că a semnat contractul cu firma controlată de milionarul Alexandru Pincevschi după ce a primit indicații de la Chitoacă care i-ar fi sus că „proiectul este okey și trebuie semnat”.

Grozavu este acuzat de depăşirea vădită atribuţiilor de serviciu, pe motiv că a contribuit la trucarea licitației și a semnat contractul de parteneriat public-privat cu firma gestionată din umbră de Pincevschi, fără ca documentul să fie aprobat de Consiliul Municipal Chișinău. Dosarul pe numele său a fost trimis în judecată în martie curent.

Nistor Grozavu susține că nu poate să răspundă la întrebarea despre implicare a lui Dorin Chirtoacă în schema de trucare a licitației privind amenajarea parcărilor cu plată în capitală. Acesta susține că fostul primar i-a dat indicații de a semna contractul în numele Primăriei.

Grozavu a recunoscut că a discutat cu omul de afaceri Alexandru Pincevschi despre proiectul parcărilor cu plată, înainte de a fi lansată licitația. Viceprimarul susține că Pincevschi l-a întrebat dacă președintele PL ar putea „influența”, iar el la rândul său i-a sugerat „să încerce dacă poate”.

Viceprimarul Grozavu susține că Chirtoacă nu a făcut presiuni asupra sa: „Dvs întrebați orice adjunct cum își îndeplinește atribuțiile față de șef”.

Nistor Grozavu și Alexandru Pincevschi au fost reținuți la 25 aprilie în dosarul de corupție ce vizează selectarea companiei ce urma să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală, alături de alte cinci persoane: fostul șef al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație, Igor Gamrețki, fostul consilier municipal Ghenadie Ivașcenco și administratorii a trei firme de parking, Serghei Islentiev (PLS „Parcare”), Alexei Curti, („Sizif-L”) și Olga Andriuța (reprezentanta prin procură a „PLS Parcare”, iar conform datelor de la Camera Înregistrării de Stat (CÎS), tot ea administratoare a firmelor „C-Parking” SRL și „Primele Plăți Mobile” SRL). La scurt timp după ce au fost plasați în izolatorul CNA, aceștia au primit măsuri preventive fără privare de libertate.