(foto, video) Repetiții, furtuni și dor de casă. Doi tineri au povestit cum e să fii dansator la bordul unei nave și să faci înconjurul lumii

collage

Victoria este o dansatoare din Ucraina, iar Radu un artist de balet din Moldova, prin intermediul dansului aceștia au reușit să se cunoască și să formeze un cuplu frumos. Acum tinerii străbat oceanele, litoralele și mările împreună. Ei dansează în cuplu pe nave, iar despre cum este să fii un artist pe corabie, aflați din cele ce urmează.

#Dansul, elementul care i-a unit

Victoria Pereverzeva face dansuri de gală de la 7 ani. Din prima zi când părinții au adus-o în sala de dans, tânăra și-a pus drept țel să devină coreografă profesionistă. În prezent Victoria este studentă la Universitatea din Harcov, specialitatea coreografie. „Pasiunea pentru dans vine dinăuntru. E spațiul în care mă simt confortabil”

Radu Bichir este un tânăr dansator din Moldova. Prima cunoștință cu lumea dansului a făcut-o la 5 ani, iar de atunci nu petrece vreo zi fără repetiții. Tânărul a absolvit cu brio Colegiul Național de Coreografie din Moldova și este artist de balet.

Deși dansează stiluri diferite, care aparent nu ar avea careva linii de tangență, tinerii au făcut cunoștință în timpul unui show pe corabie, în timp ce dansau acolo. „Am făcut dansuri de gală în copilărie, iar pe corăbii am început să dansez stiluri moderne”. Fiecare a ajuns pe navă în moduri diferite, Radu a fost invitat de către coreograf, iar Victoria a trecut o preselecție.

„Am făcut cunoștință în Turcia, eu am venit pe corabie mai târziu decât Radu. Eu am mers ca dansatoare de gală, dar într-un sfârșit a trebuit să înlocuiesc o altă fată. Coreograful mi-a propus să dansez în pereche cu Radu și eu am acceptat. Așa a început totul”. Radu a ajutat-o mult, iar așa cum Victoria nu era inițiată în stilul modern de dans, el îi explica și subtilitățile acestuia. „Noi comunicam, iar dansul cumva ne-a unit”. Peste o lună tinerii formau deja un cuplu.

„Când am văzut-o pentru prima dată pe Victoria nu am avut drept scop să o cuceresc. Desigur că m-a atras cu frumusețea ei, dar o priveam drept o simplă parteneră, în timp, însă, lucrurile au evoluat”.

IMG_5980

Acum cele mai memorabile momente din cariera lor sunt primele ore de dans modern pe care i le-a dat Radu Victoriei. „Momentul pe care nu o să-l uit vreodată, cred că este prima întâlnire cu Radu. Nu e din motiv că m-aș fi îndrăgostit din prima privire, pur și simplu acela a fost momentul în care m-am depășit. Nu am crezut că voi putea fi în stare să execut anumite mișcări, care într-un final mi-au ieșit foarte bine”.

#Repetiții până la ora 3 dimineața

Din momentul în care au făcut cunoștință, tinerii dansează în mare parte, doar împreună. Au avut mai multe contracte semnate cu unele companii de croazieră. Datorită acestora, cuplul reușește să facă ceea ce le place, să danseze și să călătorească în jurul lumii. „În urma primului contract, noi am fost în America de Nord: Miami, Poerto Rico, Mexic, Venezuela, insulele Jamaica, Bahamas, Cayman”.

IMG_8004

Cel de-al doilea contract i-a dus în America de Sud și Europa de Sud. Aflați timp de un an la bord, tinerii au reușit să viziteze Brazilia, Argentina, Uruguay, Grecia, Muntenegru, Italia, Spania, Portugalia, Franța.

Deși aparent munca de dansator pare distractivă și ușoară, în realitate este foarte extenuantă și stresantă. „Cel mai dificil este să dansezi la bord în timpul furtunii, oamenii sunt destul de panicați, iar tu deși ai o frică interioară, trebuie să zâmbești”.

În timpul zilei tinerii au câte trei ore de repetiții. „Uneori repetițiile pot să înceapă la ora 12 noaptea și să termine la ora 3 dimineața”. Ei au câte două show-uri pe seară și aproximativ 20 de zile libere pe parcursul unui an de zile. „În timpul pe care îl petrecem pe corabie mai comunicăm cu părinții, este internet, dar nu e gratis și e foarte slab”.

IMG_6242

„Au fost momente în care pur și simplu am vrut să lăsăm totul. Când am fost un an pe corabie, din cauza oboselii aveam mici crize de nervi. Voiam să am măcar o zi liberă, deoarece era complicat să avem zilnic câte două showuri. Aveam o mică pauză când făceam legătura dintre continente. Putem să luăm o pauză dacă ne îmbolnăvim sau avem o mică traumă, dar dacă luăm mai mult de 5 zile libere, ne trimit acasă”.

În pofida unor jertfe, tinerii cred că poți obține orice dacă muncești suficient de mult. „Noi mereu tindem să învățăm lucruri noi, dacă avem o oportunitate numaidecât o folosim, doar astfel putem crește în mod profesional”.

„Un dansator bun, trebuie să fie puternic moral”

Deși uneori sunt situații mai puțin plăcute și momente în care moral nu pot rezista, Victoria și Radu continuă să facă ceea ce le place. „Un dansator bun, trebuie să fie puternic moral, rezistent, să aibă dorința de a se dezvolta și de a nu rămâne pe același loc, deoarece cel mai important este să exceleze”.

IMG_4958

Tinerii au o mulțime de visuri, pe care doresc să le realizeze împreună. „Actualmente vrem să ne dezvoltăm pe noi, ca ulterior să îi dezvoltăm pe alții. Am vrea să deschidem o școală de dans, să învățăm tinerii”.

Pentru cei pasionați de dans, Radu și Victoria au propus și câteva sfaturi:

# Nu vă temeți să încercați ceva nou
# Mereu utilizați oportunitățile
# Nu renunțați, chiar dacă vă pare că visul vostru ține de domeniul fantasticului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente