Fosta prezentatoare TV, activista Nata Albot nu exclude că ar putea candida la funcția de deputat din partea diasporei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fosta prezentatoare TV Nata Albot, actualmente organizator al mai multor evenimente cultural-artistice din țară, stabilită cu familia de mai mulți ani în Canada, nu exclude că ar putea participa la alegerile parlamentare în calitate de candidat independent la funcția de deputat din partea diasporei. Deocamdată însă, potrivit ei, această inițiativă este discutată doar în familie și nu poartă tratative concrete cu vreun partid politic.

„Nu sunt curtată de niciun partid în clipa aceasta despre care să spun ceva concret. Eu discut. În primul rând, noi discutăm despre asta în casă. Are rost, n-are rost. Dacă noi ne băgăm, înseamnă că validăm acest sistem mixt, care este unul ilegal de altfel, în condițiile actuale. Dar dacă nu ne băgăm – se bagă alții. Adică, noi discutăm despre asta pentru că, în principiu, asta ar fi o dezvoltare firească a lucrurilor odată ce azi am vorbit atâta despre curaj”, a declarat Nata Albot în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Deocamdată însă, spune activista, „noi trebuie să înțelegem: păstrăm poziția de societate civilă sau, de la societate civilă, facem un pas înainte”. „Eu cred că trebuie să mai lăsăm lucrurile să evolueze, inclusiv aceste alegeri care acum s-au întâmplat în Chișinău, dar nu exclud”, a conchis Nata Albot.

Moderatoarea emisiunii, Natalia Morari, i-a promis Natei Albot că, „în cazul în care devii deputată eu, ca jurnalistă, îți voi cere socoteală”. „Și sper să vii în acest platou deputată fiind, nu ca democrații”, a conchis Morari la rândul său.

Amintim că potrivit sistemului electoral mixt, trei deputați vor fi aleși din partea diasporei. Aceștia vor putea candida pe o circumscripție din Rusia și Asia, cea din Europa sau una de peste ocean, incluzând SUA, Canada și continentul sud-american.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...