Andrei Năstase și Maia Sandu anunță despre crearea Mișcării de Rezistență Națională: Vor fi create celule de rezistență cetățenească

Liderii opoziției Andrei Năstase și Maia Sandu au anunțat astăzi despre crearea Mișcării de Rezistență Națională, din care pot face parte toți cetățenii care își doresc acest lucru, în contextul invalidării scrutinului local din Chișinău.

Ei au anunțat că despre continuarea protestelor și a îndemnat cetățenii să creeze celule de rezistență cetățenească.

„Apelul nostru este pentru toți cetățenii care cred că noi trebuie să alegem viitorul țării noastre: care au mers la vot sau nu, care l-au votat pe Năstase sau nu, dar care țin la democrație. Să se creeze la nivel de țară celule de rezistență. O să organizăm în fiecare săptămână proteste împotriva dictaturii ”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a menționat că va fi organizată o nouă acțiune de protest duminică, în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 14.00, împotriva deciziei justiției de a invalida alegerile locale noi din municipiul Chișinău.

În cadrul protestului vor fi înaintate trei revendicări către autorități: validarea alegerilor din Chișinău, anularea sistemului mixt și demisia și urmărirea penală a președintelui CSJ, Ion Druță, și a celorlalți judecători responsabili de invalidarea alegerilor.

La rândul său, liderul PPDA Andrei Năstase a cerut cetățenilor „ca în fiecare sat, școală, spital, întreprindere să fie create celule de rezistență cetățenească”. „Ceea ce a făcut justiția, controlată plenar de mafie și Plahotniuc, este un atentat la tot ce înseamnă Republica Moldova, suveranitatea și independența ei. Este de fapt o uzurpare a puterii în stat, iar aceasta e cea mai gravă infracțiune împotriva poporului”, a menționat Năstase.

Potrivit lui, această mișcare de rezistență trebuie organizată cât se poate de repede, astfel ca duminică în PMAN să fie mobilizată cât mai multă lume.

„De numărul celor care vor fi în PMAN depinde atitudinea polițiștilor și a celor care apără guvernarea, depinde dacă vom obține și noi schimbarea. Diaspora, țara, grupați-vă”, a declarat Andrei Năstase.

Maia Sandu și Andrei Năstase au mai spus că vineri, 29 iunie, ora 14.00, va avea loc o acțiune de protest în fața Comisiei Electorale Centrale (CEC), atunci când organul electoral urmează să ia act de hotărârile instanțelor de judecată în cazul alegerilor locale noi din capitală.

La conferința de presă au participat și PLDM, Viorel Cibotaru, istoricul Octavian Țîcu, analiștii politici Igor Munteanu și Arcadie Barbăroșie, precum și deputatul Lilian Carp, ei îndemnând cetățenii să iasă la proteste.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.