Douăsprezece proiectile, între care rachete, lansate dinspre Fâșia Gaza spre teritoriul statului israelian

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Douăsprezece proiectile, între care rachete, potrivit media, au fost lansate dinspre Fâșia Gaza în noaptea de marți spre miercuri spre teritoriul statului israelian, fără să facă victime, a anunțat armata israeliană, citată de AFP, relatează Agerpres.

Trei dintre aceste proiectile au fost distruse în zbor de baterii Iron Dome, un sistem de interceptare a rachetelor desfășurat de-a lungul graniței, a adăugat armata.

Anterior, un avion și un tanc israelian au vizat un vehicul aparținând unui responsabil Hamas „foarte implicat” în incendiile provocate în teritoriul israelian de zmeiele și baloanele incendiare trimise dinspre Fâșia Gaza.

Două posturi de observare ale Hamas, mișcarea islamistă aflată la putere în Fâșia Gaza, au fost de asemenea atacate în nordul acestei enclave, conform aceluiași comunicat al armatei israeliene.

De la 30 martie, locuitorii din Gaza organizează acțiuni de protest de-a lungul barierei ce separă enclava de Israel pentru a denunța blocada israeliană, care durează de peste zece ani, și în numele dreptului palestinienilor de a se întoarce pe pământul de unde au fugit sau au fost expulzați la crearea Israelului în anul 1948.

Cel puțin 134 de palestinieni au fost uciși de tirurile israeliene de la începutul mobilizării. Niciun israelian nu și-a pierdut viața în acest timp, notează AFP.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...