‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriÎn Ucraina se produc cele mai scumpe icre din lume

În Ucraina se produc cele mai scumpe icre din lume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În Ucraina, regiunea Dnepropetrovsk se produc cele mai scumpe icre din lume. Icrele sunt produse de melci, nu de peşti. Speciile utilizate în acest scop sunt Helix aspersa Maxima şi Helix aspersa Muller, scrie 34.ua/ru.

FOTO: vesti.dp.ua

Pentru a depune mai multe icre, melcii au nevoie de condiţii speciale, cum ar fi duş de două ori pe zi şi o hrană echilibrată. Pentru ei se creează o climă specială cu temperaturi şi umiditate înaltă. Icrele sunt depuse în turbă, care este asemeni unui cuib pentru melci.

FOTO: vesti.dp.ua

Icrele sunt colectate atent cu mănuşi pe mâini, pentru a nu fi deteriorate. Un melc depune până la o sută de icre, adică 4 grame. O parte din icra obţinută este utilizată pentru înmulţirea melcilor, deoarece aceştia au un ciclu vital scurt. Restul sunt prelucrate şi pregătite pentru realizare.

Aceste icre sunt extrem de apreciate în restaurantele din Europa, unde sunt vândute cu până la 300 euro pentru 100 grame. În Ucraina preţul de realizare este de două ori mai mic. Icrele conţin multe proteine bogate în colagen necesar pentru hrănirea pielii, la fel, conţin vitamine şi minerale.

FOTO: vesti.dp.ua

În Ucraina, această afacere este considerată o inovaţie, deoarece ucrainenii nu mănâncă melci, cu atât mai mult icrele produse de aceştia. Producătorii au speranţe mari pe viitor şi planifică să-şi extindă activitatea.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›