/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Vor reclama statul la CEDO și vor protesta în fiecare săptămână. Acțiunile anunțate de Sandu și Năstase

missing
27 iunie 2018, ora 11:41

Maia Sandu afirmă că deciziile judecătorești de invalidare a rezultatelor alegrilor din Chișinău „înseamnă anularea democrației din Moldova și instaurarea dictaturii„. Lidera PAS a anunțat crearea unei mișcări de rezistență a cetățenilor și a îndemnat pe toți doritorii să se alăture acestei mișcări. „Trebuie să ne implicăm într-o luptă care va dura și trebuie să fim cât mai uniți. Noi facem apel ca în fiecare localitate din țară să se creeze celule a cetățenilor care vor deveni parte a acestei mișcări în toată țara. O să organizăm în fiecare săptămână o acțiune de protest. Duminică la Chișinău va avea loc primul protest”, a declarat Sandu.

Ea a mai chemat oamenii să meargă la ședința de vineri a Comisiei Electorale Centrale când CEC va lua act de decizia CSJ.

În același timp, în contextul situației „în care ne aflăm după decizia abuzivă a CSJ, de invalidare a rezultatelor din Chișinău venim cu următoarele cereri:

– Validarea alegerilor la Chișinău
– Anularea sistemului mixt
– Demisia și urmărirea penală a preșdintelui CSJ și ale celorlați Judecători responsabili de deciziile de anulare a alegerilor din Chișinău.

Liderul Platforma DA s-a alăturat declarațiilor lui Sandu și a chemat ca duminică, la ora 14, să vină cât mai mulți oameni la protest. „Duminică să ne mobilizăm cât se poate de multă lume în PMAN la ora 14:00. Ce ține de de prezența de numărul celor care vor fi în piață depinde atitudinea ulterioară a polițiștilor, celor care sunt aduși acolo să apere guvernarea actuală. De noi depind ce vom obține”, a declarat Năstase.

El a mai cerut televiziunii naționale timp de emisie și a precizat că sunt determinați să meargă până la capăt, „dar avem nevoie de o prezență masivă în PMAN”.

În același timp, Năstase s-a adresat avocaților să iasă și ei la proteste și a anunțat că a găsit o cale prin care să reclame la CEDO statul R. Moldova pentru încălcarea „drepturilor noastre a tuturor”.

Viorel Cibotaru, președintele PLDM, a cerut și el oamenilor să se implice la această mișcare. Octavian Țâcu s-a adresa sportivilor și le-a cerut să se alăture mișcării de rezistență, iar mișcărilor/partidelor unioniste să nu se identifice cu această dictatură și să manifeste o atitudine de empatie.

Printre vorbitori s-a numărat Alxandru Slusari, Lilian Carp, Igor Munteanu și Arcadie Barbăroșie care au venit cu același mesaj de a se implica la mișcarea de rezistență enunțată de mai sus, indiferent de opțiunile politice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram