O americană de 58 de ani a obținut o indemnizație record de 28 de milioane de dolari pentru discriminare legată de vârstă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O femeie în vârstă de 58 de ani din Los Angeles a primit 28 de milioane de dolari daune și interese pentru că a fost victima unei discriminări legate de vârstă, un record în istoria judiciară a acestui oraș, al doilea ca mărime din SUA, relatează AFP.

Codie Rael a afirmat că a fost forţată să demisioneze în urma unei serii de măsuri de hărţuire de către şefii săi de la Sybron Dental Specialties şi KaVo Kerr Group, două filiale ale companiei americane de tehnologie medicală Danaher.

Avocatul femeii, Carney Shegerian, a mai apărat un client care a primit 26,1 milioane de dolari în urma unei plângeri împotriva companiei Staples în 2014 pentru concediere abuzivă şi discriminarea pe motive de vârstă.

Codie Rael achiziţiona materiale pentru Sybron şi KaVo Kerr în mai multe locaţii din California, dar a fost forţată să demisioneze în octombrie 2014.

Ea a declarat că i s-a spus că este „depăşită” sau declaraţii precum „avem nevoie de angajaţi mai tineri aici” sau că a fost făcută „proastă” de către superiorul ei ierarhic şi de către şeful acestuia.

Dna Rael a demisionat din cauza stresului la locul de muncă şi a fost înlocuită de un bărbat în vârstă de 20 de ani, potrivit plângerii.

Juriul a constatat că, aşa cum a afirmat, Codie Rael a fost discriminată din cauza vârstei şi i s-a reziliat în mod abuziv contractul, fiind supusă la represalii de către angajatori.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...