/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

CSM, despre protestul avocaților: Afectează imaginea şi independența sistemului judecătoresc

missing
27 iunie 2018, ora 09:11

Consiliul Superior al Magistraturii, manifestându-şi obiectivul primordial de îndeplinire a rolului de garant al independenţei autorităţii judecătoreşti, conchide, că declaraţiile în cauză afectează imaginea şi independența sistemului judecătoresc, ceea ce nu este acceptabil într-un stat de drept”, se spune într-un comunicat al CSM.

Instituția mai spune că afirmațiile avocaţilor în cadrul protestului sunt superficiale și evazive, fără careva analize detaliate.

Amintim că, avocații au protestat marți, 26 iunie, în fața Curții de Apel, față de arestările abuzive. Aceștia susțin că aproape 98 la sută din cererile procurorilor sunt admise, iar oamenii sunt băgați în penitenciarul numărul 13 pe banda rulantă. Curtea de Apel a criticat protestul și a spus că reprezintă o imixtiune în activitatea judecătorilor, procuratura le-a recomandat să fie mai convingători în instanță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram