/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Curtea Supremă a Statelor Unite susţine interdicţiile de călătorie stabilite de Donald Trump

missing
27 iunie 2018, ora 07:51

Curţile inferioare au considerat interdicţia ca fiind neconstituţională, dar Curtea Supremă a luat marţi decizia finală. Această decizie este văzută ca o victorie pentru administaţia lui Donald Trump.

Decizia vizează majoritatea persoanelor din Iran, Libia, Somalia, Siria şi Yemen şi le interzice să intre pe teritoriul Statelor Unite.

Această interdicţie a fost criticată foarte mult de către refugiaţi şi organizaţiile pentru drepturile omului.

Şeful Curţii Supreme de Justiţie, John Roberts, a declarat că interdicţia de călătorie este „direct în sfera autorităţii prezidenţiale”.

„Guvernul a oferit suficiente motive de securitate pentru a explica raţiunea de bază a interdicţiei. Nu avem nicio părere în ceea ce priveşte calitatea politicii”.

La scurt timp după ce Curtea Supremă a anunţat decizia, preşedintele Donald Trump a reacţionat printr-o postare pe Twitter: „Curtea Supremă susţine interdicţia de călătorie Trump! Wow!”

Omar Jadwat, directorul Uniunii Libertăţilor Civile Americane pe probleme de imigrare a declarat că decizia de azi este unul dintre marile eşecuri ale Curţii Supreme.

„Curtea Supremă a eşuat azi, aşa că intervenţia cetăţenilor este mai importantă ca niciodată. Trebuie să le explicăm foarte clar reprezentanţilor noştri aleşi: Dacă nu luaţi măsuri pentru anularea interdicţiei lui Trump asupra musulmanilor, înseamnă că nu susţineţi principiile de bază ale ţării, libertatea şi egalitatea”, a adăugat Omar Jadwat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram