Linkuri accesibilitate

Multiple amenințări cu bombă la Rostov pe Don, unde are loc campionatul mondial la fotbal. Poliția nu a găsit explozibili


Poliția rusă la Rostov pe Don, în timpul campionatului (foto arhivă)
Poliția rusă la Rostov pe Don, în timpul campionatului (foto arhivă)

Poliția rusă a anunțat că a primit mai multe amenințări cu bombă la Rostov pe Don, unde are loc cupa mondială de fotbal, evacuând mai multe baruri și restaurante din oraș, dar nu a găsit explozibili.

Un șef al poliției locale a declarat la Topos Congress-Hotel, care a fost și el evacuat în timpul nopții, că poliția a verificat 16 localuri în Rostov pe Don. Pe de altă parte, managerul unui restaurant italian a spus că i s-a cerut să evacueze oamenii abia după două ore de la primirea amenințării false.

În timp ce relațiile Rusiei cu occidentul s-au deteriorat, Moscova încearcă să proiecteze o imagine a stabilității asupra jocurilor cupei mondiale de fotbal, adoptând măsuri severe în încercarea de a asigura securitatea a mii de oameni veniți la campionat. Dar Rostov pe Don, care se află la 60 de kilometri de zona de conflict din estul Ucrainei, - unde peste 10.300 de persoane au fost ucise din 2014, - a trezit de la bun început îngrijorări în legătură cu securitatea. Totuși, orașul a găzduit Cupa Mondială, unde până acum s-au jucat patru meciuri, iar următorul ar urma să aibă loc pe 2 iulie.

XS
SM
MD
LG