/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Melinti s-a pocăit, după ce Mitropolia Moldovei i-a interzis să mai oficieze slujbe religioase

missing
26 iunie 2018, ora 19:05

Mă pocăiesc. Da, îmi pare foarte rău că nu am iubit mai mult decât aș putea iubi. Îmi pare rău că nu am a avut mereu răbdare suficientă ca să ascult pe omul care necesită a fi ascultat”, a declarat Maxim Melinti.

Preotul mai spune că decizia mitropoliei de a nu mai oficia slujbe a fost luată în absența sa.

Cu părere de rău nu a avut loc vreo judecată bisericească așa cum de regulă ar trebui să aibă loc, o judecată echitabilă, transparentă, publică, actul a fost semnat în absența mea”, afirmă parohul de Ghidighici.

Maxim Melinti a mai spus că nu a întors diploma primită de la GENDERDOC-M și consideră că nu este necesar să facă acest lucru.

Nu cred că este important acest gest, eu pot să o întorc, dar nu este atât de importantă și valoroasă această întoarcere. Pentru mine diploma aceasta este o motivație a lucra și eu deja am această motivație, eu deja am această încurajare cu hârtie s-au fără hârtie. Atitudinea mea era și rămâne mereu pașnică, binevoitoare, indiferent cum este omul, eu respect libertatea omului”, susține Melinti

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, nu a fost de găsit pentru a ne oferi o reacție. Maxim Melinti este paroh în Ghidighici de aproximativ opt ani. În decretul semnat pe 21 iunie, prin care Melinti a fost oprit de la oficierea slujbelor, Mitropolia Moldovei i-a cerut preotului să se pocăiască public.

Reporter: Carolina Bețivu;
Imagine: Vlad Coroban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram