/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Profesorii au învățat cum să acorde primul ajutor până la sosirea echipelor de medici

missing
26 iunie 2018, ora 18:52

La cursuri se învață nu doar teorie, ci și practică. Lecțiile de acordare a primului ajutor se desfășoară pentru profesori din instituțiile școlare și preșcolare din toată țara.

Astăzi avem un grup de educatori din grădiniță. Noi vorbim de situațiile cele mai des întâlnite: stop cardiac, înecurile, electrocutări, hemoragii”, Igor Mocanu, specialist Centrul Republican de Instruire.

Profesorilor și educatorilor li s-au prezentat principalele metode de acordare a primului ajutor. Educatorii și-au testat abilitățile practice exersând pe manechine.

Când apăsăm, ne orientăm cu bărbia la nivelul brațului”, spune Mocanu.

Scopul acestor instruiri constă în pregătirea profesorilor de a acorda primul ajutor până la sosirea echipelor specializate de medici, dar și de a preveni situațiile de risc în rândul copiilor. Cursurile specializate durează 3-5 zile, iar la sfârșit participanții primesc certificate de calificare, valabile 3 ani.

Redactor: Ana Sîrbu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram