Candu despre nevalidarea mandatului lui Năstase: Cui îi folosește?

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, și-a exprimat poziția vizavi de validarea mandatului lui Andrei Năstase.

“Urmăresc cu îngrijorare evoluția lucrurilor în cazul alegerilor locale noi din Chișinău. Colegii mei s-au expus referitor la precedentul periculos creat. Aș vrea numai să amintesc despre principiul de la care pornește orice investigație – cui folosește?”, se întreabă Andrian Candu, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele Parlamentului mai spune că “PDM nu poate interveni în actul justiţiei, ci se va concentra în continuare pe implementarea reformelor”.

“Dați-mi argumente ce câștigă PDM din această situație. Pentru că noi, împreună cu colegii, oricât nu ne-am strădui nu putem găsi niciun avantaj pentru guvernare în această situație. Suntem blamați că “nu intervenim în justiție pentru Năstase”, pentru Usatîi, pentru candidata Șor și pentru mulți alții. Dar noi nu vom interveni în actul de justiție, ci ne vom concentra pe reforme, împreună cu partenerii noștri externi ce ne pot ajuta să modernizăm și să profesionalizăm acest sector, pentru ca cetățenii să aibă încredere în justiție”, a mai scris Candu.

Reamintim că magistrații Curții Supreme de Justiție au menținut luni, 25 iunie,  decizia instanțelor anterioare de invalidare a alegerilor locale noi din Chișnău. Astfel, primarul ales prin vot direct, Andrei Năstase, a rămas fără mandat de primar.

Andrei Năstase, candidatul comun al Platformei Demnitate și Adevăr și al Partidului Acțiune și Solidaritate, a ieșit învingător în turul doi al alegerilor pentru primăria Chișinăului la 3 iunie. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Andrei Năstase a acumulat 52,57% din sufragii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.