Rețeaua WIFI va deveni mai protejată. Cum va funcționa noul standard WPA3

securitate-wi-fi-wpa-3-1170×658

După aproximativ 14 ani, securitatea rețelelor wireless, de care suntem dependenți, va beneficia de un upgrade foarte important. Finalizarea specificațiilor pentru standardul WPA3 va veni cu beneficii pentru toți utilizatorii.

După o lungă perioadă de teste și certificări, Wi-Fi Alliance a lansat în mod oficial standardul de criptare WPA3 pentru rețelele wireless. Din acest punct, nu mai rămâne decât implementarea sa la scară largă de către producătorii echipamentelor de rețelistică.

În teorie, WPA3 nu este revoluționar în comparație cu bătrânul WPA2, dar va remedia toate vulnerabilitățile și potențialele găuri de securitate ale vechiului standard. Cu alte cuvinte, comunicațiile prin intermediul rețelelor fără fir vor fi mai sigure și asta e cel mai important pentru detaliu, informează playtech.ro.

Cea mai importantă particularitate ține de criptarea individuală a conexiunii wireless cu fiecare echipament în parte care este conectat la un punct de acces. Astfel, va deveni imposibilă interceptarea traficului din interiorul unei rețele fără fir.

Prin intermediul unui mecanism intitulat Simultaneous Authentication of Equals, parolele la rețele vor fi semnificativ mai greu de ghicit prin intermediul unor artificii software sau hardware, indiferent dacă ai sau nu o parolă ușor de ghicit.

Cei care vor implementa standardul WPA3 – Enterprise în rețele locale sau infrastructuri corporate vor beneficia de echivalentul criptării tuturor datelor transferate cu 192 de biți. Astfel, o echipă de hackeri cu foarte mult timp liber și sisteme de ultimă generație nu vor avea sorți de izbândă în interceptarea sau manipularea traficului.

În plus, WPA3 este menit să faciliteze integrarea în rețeaua locală a echipamentelor pentru case inteligente. Indiferent dacă au sau nu un display, datorită standardului Easy Connect, îți vei putea utiliza smartphone-ul în procesul de împerechere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente