(video) „Decizia a fost luată fără judecată bisericească”. Preotul Maxim Melinti a oferit explicații de ce a fost înlăturat de la slujirile din biserică

Безымянный

Astăzi preotul Maxim Melinti a susținut o conferință de presă, în care a enumerat neregulile care au stat la baza emiterii decretului de oprire a slujirii de către Mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir. Astfel, Maxim Melinti a menționat că decizia luată este una lipsită de judecata bisericească, iar refuzul de a-i asculta argumentele sunt printre puținele încălcări enunțate de preot.

„Pentru acțiunile mele de caritate, pentru discuția mea cu persoanele infectate cu HIV, cu tuberculoză, cu persoanele deținute în penitenciare, am primit o diplomă, nu premiu cum se menționează în presă. Această diplomă mi s-a oferit din partea GENDERDOC-M. Imediat am fost acuzat și oprit de slujire în calitate de preot până la momentul pocăinței publice”, a mărturisit Maxim Melinti.

„Vreau să profit de această situație și să cer iertare în fața tuturor membrilor comunității, în fața tuturor cetățenilor noștri, prietenilor mei, colegilor și în primul rând în fața ÎPS Vladimir pentru situația creată în urma acestui eveniment. Îmi cer iertare pentru că am devenit o persoană atât de mult comentată și discutată în ultimile zile. Mă pocăiesc, îmi pare rău că nu am iubit mai mult decât aș putea iubi. Îmi pare rău că nu am avut mereu răbdare suficientă ca să ascult omul care necesită a fi ascultat. Îmi pare rău că undeva am fost leneș ca orice om”, a mai declarat preotul.

Totodată, acesta a ținut să explice care au fost neregulile care au stat la baza emiterii acestei decizii netransparente din partea Mitropoliei. „Cu părere de rău nu a avut loc o judecătorie bisericească, așa cum de regulă ar trebui să aibă loc. O judecată echitabilă, transparentă, publică. Actul a fost semnat în absența mea. Mai mult,  nu mi s-a permis să prezint explicații sau argumente. Adaug că decizia nu a fost consultată cu membrii comunității noastre, unde îndeplinesc activitatea pastorală misionară și caritabilă. Cu alte cuvinte, opinia creștinilor din satul Ghidighici nu a fost luată în seamă”, a conchis Maxim Melinti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente