Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Comisia Electorală Centrală se va…

Comisia Electorală Centrală se va întruni în ședință pentru a stabili finalitatea procesului electoral

După ce Curtea Supremă de Justiție a calificat drept legale deciziile instanțelor inferioare cu privire la invalidarea alegerilor, Comisia Electorală Centrală (CEC) se va întruni pe 29 iunie pentru a lua act de hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care nu a fost validat mandatul lui Andrei Năstase.

Potrivit unui comunicat de presă al CEC, ședința va fi convocată vineri, 29 iunie 2018, ora 14.00, din considerentul că o parte din membri Comisiei se află în deplasări de serviciu iar alții sunt în concediu ordinar.

„Prin hotărârea CEC va fi pusă o finalitate procesului electoral, dar care va fi aceea, vor decide membrii CEC”,  ne-a informat Corneliu Pasat, departamentul comunicare CEC.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris că CEC nu a putut să ofere un răspuns exact despre acțiunile ce urmează a fi întreprinse ulterior în cazul alegerilor locale, menționând că este vorba de „o speță care nu e frecventă”.

Secretarul CEC, Veaceslav Agrigoroae, ne-a informat anterior că membrii CEC urmează să analizeze hotărârea Judecătoriei Chișinău și să stabilească acțiunile ce urmează a fi întreprinse. Agrigoroae a precizat că nu există o soluție deja stabilită.

Magistrații Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh au respins pe 25 iunie recursul declarat de liderul PPDA, Andrei Năstase, împotriva deciziei instanței de apel prin care era menținută hotărârea privind invalidarea alegerilorAndrei Năstase susține că hotărârea luată de CSJ este una politică și comandată.