Cinci tineri condamnați cu pedepse între 6 și 12 ani de închisoare pentru spargerea mai multor școli

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cinci tineri au fost condamnați recent la pedepse cuprinse între 6 și 12 ani închisoare după ce au spart sediile a patru instituții de învățământ din raioanele Strășeni și Criuleni, i-au atacat pe doi dintre paznici și au sustras bunuri în proporții deosebit de mari.

Procurorii au demonstrat că în perioada lunilor februarie-martie 2015, indivizii au pătruns în incinta gimnaziilor „Dolna”, „Dmitrie Cantemir” și Liceul „Zubreşti” din raionul Străşeni, precum și Gimnaziul „Mihai Eminescu” din satul Jevreni, raionul Criuleni, din care au sustras echipament tehnic și muzical, estimat la peste 325 de mii de lei. Doi dintre paznicii acestor instituții au fost atacați, unuia fiindu-i aplicate multiple lovituri cu o țeavă metalică, în urma cărora acesta s-a ales cu o serie de traumatisme.

Ulterior, inculpații s-au năpustit și asupra unui locuitor al satului Zubreşti, care stătea la poarta propriei gospodării, pe care l-au lovit crunt cu pumnii și picioarele, numindu-l cu cuvinte necenzurate.

Inculpații sunt locuitori ai raioanelor Leova și Călărași. În prezent ei au vârstele cuprinse între 20 şi 24 de ani, iar la momentul comiterii crimelor, doi dintre aceștia erau minori.

Până a fi reţinuţi, agresorii au reuşit să înstrăineze o parte din bunurile sustrase din şcoli. Totuşi, prin sentinţa instanţei de judecată aceştia au fost obligaţi să restituie pagubele pricinuite prin infracţiune.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...