Curtea Supremă de Justiție menține decizia de invalidare a alegerilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Curtea Supremă de Justiție a menținut în vigoare decizia Curții de Apel Chișinău și a Judecătoriei municipiului Chișinău de invalidare a alegerilor locale noi ale primarului de Chișinău. Ședința a început luni, 25 iunie, după amiază și a durat până seara târziu, timp în care simpatizanții primarului ales Andrei Năstase cereau în fața CSJ validarea votului din 3 iunie și lansau acuzații de uzurpare a puterii la adresa guvernării, transmite IPN.

Andrei Năstase a declarat în faţa protestatarilor că de astăzi democraţia în Republica Moldova nu are nicio şansă, Vlad Plahotniuc (liderul PDM, n.r.) a atins un record pentru Republica Moldova: a ucis democraţia statului. Primarul ales susţine că prin decizia de invalidare a alegerilor a fost dată o lovitură cruntă poporului. De acum încolo, Republica Moldova va fi cunsocută în lume nu doar prin furtul miliardului, dar şi prin furtul votului dat de către chişinăuieni, a spus Andrei Năstase. Totuși, liderul PPPDA și-a încurajat simpatizanții, spunând că deocamdată nu este nimic pierdut. Au fost ţări care au trecut prin dictaturi singeroase, dar au rezistat.

Protestatarii au blocat pentru un timp strada Petru Rareş, de la Academia de Studii Economice, unde se află şi sediul Curţii Supreme de Justiţie, până la strada Constantin Tănase, iar troleibuzele nu au putut circula în zonă. Forţele de ordine au fost prezente într-un număr mare la faţa locului pentru a menţine ordinea publică.

Protestele au fost reluate și astăzi, în primele ore ale zilei, în fața Primăriei municipiului Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...