Protest în fața Primăriei față de invalidarea alegerilor locale din Chișinău. Protestatarii scandează „Jos mafia” // VIDEO

Susținătorii lui Andrei Năstase s-au adunat în fața Primăriei Chișinău pentru a protesta față de invalidarea alegerilor locale din 3 iunie. Aceștia scandează Jos mafia, Năstase e primar, Jos hunta.

Andrei Năstase a încercat să intre în incinta Primăriei, însă nu a fost lăsat de un cordon de polițiști. Aceștia au fost îndemnați de către Andrei Năstase să nu se atingă de protestatari, pentru că cei din urmă nu au intenția de a forța ușa Primăriei.

„Puțină răbdare și veți fi alături de noi”, le-a spus acestora Andrei Năstase.

Protestatarii au lipit pe ușa Primăriei, un afiș cu chipul liderului PD, Vlad Plahotniuc după gratii.

Polițiștii s-au retras din fața Primăriei, iar protestatarii scandează Jos mafia.

Protestatarii merg în cerc în fața Primăriei și scandează ”Jos mafia!”

La ora.9.00, protestul din fața Primăriei s-a încheiat. Liderii PAS și PPDA Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat protestatarii că vor fi înștiințați despre acțiunile de protest ce urmează a fi desfășurate. Este doar prima zi a protestului ”Rezistăm”, a spus Maia Sandu.

Liderii PAS și PPDA Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat luni seara despre crearea unui comitet de rezistență națională.

Aceasta după ce luni magistrații Curții Supreme de Justiție au menținut decizia instanțelor anterioare de invalidare a alegerilor locale noi din Chișinău, iar primarul ales prin vot direct, Andrei Năstase, a rămas fără mandat de primar.

Cei doi și-au îndemnat susținătorii să se adune marți, la ora 7.30, în fața Primăriei Chișinău, pentru a anunța care vor fi acțiunile de mai departe.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.