joi, 18 aprilie, 2024
8.9 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeDK Imaret CL și DK Extorm, hibrizii pe care mizează DEKALB în 2018

DK Imaret CL și DK Extorm, hibrizii pe care mizează DEKALB în 2018

Recomandate

DEKALB și-a lansat portofoliul de hibrizi de rapiță al acestui sezon. Compania Monsanto mizează pe doi hibrizi semi-timpurii, două produse care și-au arătat performanța în fermele din Republica Moldova și în Europa. Este vorba de un hibrid Clearfield, DK Imaret CL, semi-timpuriu, de talie medie, cu o rezistență foarte bună la frângerea tulpinii și toleranță la scuturarea boableor din silicve, una dintre caracteristicile specifice hibrizilor DEKALB. Toleranța la scuturare minimizează pierderile de producție și reduce apariția samulastrei în urma scuturării semințelor înaintea recoltării și în timpul acesteia.

Deschide acest link pentru a vedea portofoliul de rapiță DEKALB pentru 2018.

DK Imaret CL este un hibrid cu potențial ridicat de producție, productivitate constantă de la an la an, indiferent de condițiile pedoclimatice, cu toleranță la Orobanche și conținut de ulei foarte bun.

Nu putem vorbi de performanță dacă nu amintim și despre producțiile pe care DK Imaret CL le-a avut în rețeaua de testare DEKALB. Acest hibrid a depășit producții de peste 6 tone la Dracea, Teleorman, România, peste 5 tone mai multe localități, potrivit rezultatelor din 2016-2017.

„DK IMARET CL a avut cele mai mari performanţe de producţie în reţeaua de testare Clearfield din Europa Centrală și de Est, în ultimii 2 ani. Comportamentul consecvent al acestui hibrid a fost demonstrat prin depășirea producţiilor tuturor celorlalţi hibrizi, atât în cele mai înalte, cât și la cele mai scăzute zone de producţie. Pot descrie DK IMARET CL ca o soluţie flexibilă pentru fermieri – gândindu-mă la timpul de semănare, controlul buruienilor (inclusiv al Orobanche), protecţia împotriva bolilor – pentru a aduce un profit mare la recoltare, minimizând riscurile”, spune Alina Arsene, director departament tehnic DEKALB.

Fermierii sunt atrași de profitabilitatea culturii de rapiță

Cultura de rapiță devine din ce în ce mai atractivă și pentru fermierii din Republica Moldova. Motivul este profitabilitatea rapidă, dar și de beneficiile pe care DEKALB le oferă, printre acestea asigurarea în caz de secetă.

Cel de al doilea hibrid din portofoliul DEKALB este DK EXTORM, și acesta un hibrid semi-timpuriu, de talie medie,  tolerant la ger, cu un conținut de ulei foarte bun. Toleranța la scuturarea boabelor din silicve este o caracteristică ce permite fermierilor o flexibilitate mai mare la recoltare și reduce pierderile de producție. DK EXTORM are dublă toleranță la Phoma, combinaţia dintre gena RLM7 și rezistenţa poligenică oferă o toleranţă remarcabilă și de durată la putregaiul tulpinilor și o flexibilitate în aplicarea fungicidelor. De asemenea, acest hibrid, atinge potențialul maxim, idiferent dacă rezerva din sol este optimă sau limitată, datorită caracteristicii sale de utilizare eficientă a azotului.

Ca și producții, rezultatele din rețeaua de testare DEKALB în Republica Moldova sunt notabile. Fermierii DEKALB au reușit producții între 3-6 tone, cu un minimum de tehnologii.

De peste 30 de ani, Monsanto încurajează fermierii DEKALB să își optimizeze performanţa culturii de rapiţă prin varietăţi  de seminţe cu potenţial ridicat de producţie, soluţii inovatoare și un parteneriat durabil, sezon de sezon.

Pentru informații despre portofoliul de hibrizi DEKLAB accesați pagina de Facebook sau îi puteți contacta pe reprezentanții de vânzări din Republica Moldova.

Contacte

Eugeniu FETESCU
Reprezentant Vânzări RM, Centru – Nord
Tel.: +373-68.688476
E-mail: [email protected]

Valentina FURDUI
Reprezentant Vânzări RM, Centru – Sud
Tel.: +373-69.094811
E-mail: [email protected]

Igor AFTENIUC
Reprezentant Vânzări RM, Regiunea Transnistria, Sud
Tel.: +37368956757
E-mail: [email protected]

Monsanto România
Monsanto Româniahttps://www.dekalb.ro
Adresa: Global City Business Park, Șoseaua București Nord nr. 10, Clădirea O21, et. 5, Voluntari, județul Ilfov // Cod poștal: 077190 // Tel: 0040 21 305 71 40

Citește și ›

Advertoriale