Igor Dodon la convorbiri cu reprezentanți diplomatici ai UE și SUA în Moldova. Merge la Bruxelles, dar își amână vizita la Washington

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Situația actuală din Republica Moldova, rezultatele alegerilor din Chișinău precum și preconizatele vizite ale președintelui Igor Dodon la Bruxelles și Washington au fost discutate azi în cadrul unei întrevederi a șefului statului cu Peter Michalko, șeful Delegației UE în Republica Moldova, și Julie Stufft, Șeful Adjunct al Misiunii Diplomatice a SUA în țara noastră.

„Mi-am expus îngrijorarea în legătură cu situația curentă din țara noastră, în special, în legătură cu deciziile judecătorilor cu privire la alegerile locale din Chișinău. Consider că este vorba de o justiție selectivă când se anulează rezultatele ambilor candidați, ceea ce creează un precedent negativ în contextul alegerilor parlamentare preconizate peste câteva luni”.

De asemenea, s-a discutat despre vizita lui Igor Dodon la Bruxelles, preconizată la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul căreia acesta va participa la „Crans Montana Forum”, precum și va avea întrevederi bilaterale cu oficiali europeni.

„Totodată, am informat reprezentanții SUA despre amânarea vizitei în Statele Unite ale Americii pentru o perioadă ulterioară”, a mai scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook fără a intra în detalii privind motivele amânării vizitei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...