/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Câte milioane de tone de mărfuri a transportat Moldova în primele cinci luni ale anului

missing
25 iunie 2018, ora 14:06

În total, întreprinderile de transport feroviar, rutier, fluvial şi aerian au transportat 6,1 mil. tone de mărfuri. Acest volum de mărfuri este superior celui înregistrat în perioada similară din 2017 cu 13,4%.

Cea mai mare cotă o au întreprinderile de transport rutier, care în primele cinci luni ale anului curent au transportat 4,1 mil. tone, cu 12,2% mai mult decît în anul 2017. Pe locul doi se află transportul feroviar, cu ajutorul căruia în ianuarie-mai 2018 au fost transportate 2,0 mil. tone de mărfuri.

Cele mai multe produse au fost transportate cu transportul rutier în municipiile Chişinău (47,2%) şi Bălţi (7,0%), iar cele mai puține – în raioanele Orhei (1,1%) și Taraclia (1,0%).

Majoritatea mărfurilor transportate fac parte din categoriile: materiale de construcţie şi ciment – 28,6%, metale feroase şi fier vechi – 25,8%, cereale şi produse de panificaţie – 24,9%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram