Beneficiarii programului „Prima Casă” vor achita dobânzi cu până la 1,5% mai mici

apartamente-in-chirie-in-chisinau-care-sunt-cele-mai-mari-preturi-1411542206

Dobânzile achitate de beneficiarii programului ”Prima Casă” vor scădea. Datele au fost prezentate de secretarul general de stat al Ministerului Finanţelor, Ion Chicu, în cadrul unui interviu oferit pentru MOLDPRES.

Ion Chicu a specificat că dobânzile vor coborî cu aproximativ 1,5%. Ratele exacte ale dobânzilor vor fi făcute publice de fiecare dintre cele cinci bănci implicate în proiect.

Oficialul a mai oferit detalii despre mijloacele financiare pe care beneficiarii le vor primi lunar din partea statului. „Dacă accesezi un credit de 540 mii de lei, asta înseamnă că în fiecare lună ai primi în cont 900 de lei raportat la o rată lunară în prima perioadă care ar fi de 3300 – 3200 de lei. Dar, această rată o să fie și mai mică, deci ratele dobânzilor o să coboare esențial. 900 de lei raportat la circa 3000 de lei asta înseamnă chiar 30 – 40% din rata lunară pe care o achită beneficiarul”, a spus Chicu.

„Bugetul de stat și acum suportă cheltuieli legate de locuințele unor categorii de angajați din sectorul public. Calculele noastre arată că dacă achiți chiria câte 4000 de lei lunar și locuința nu este a ta, cu mult mai bine este să accesezi programul „Prima Casă”, achiți 3000 de lei pe lună, beneficiezi de compensații oferite de stat și locuința este a ta”, a precizat secretarul general de stat al Ministerului Finanţelor.

Angajații din sectorul public pot solicita compensații în cadrul Programului de stat „Prima casă 2” începând cu data de 22 iunie curent. Astfel, statul va compensa acestora până la 50% din creditul ipotecar luat pentru procurarea locuinței.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente