Scrisoarea deschisă a unui tânăr moldovean către fondatorul Facebook: „Vă rog să explicați câteva lucruri instanței judecătorești din Moldova”

IMG_6049

Alegerile locale din Chișinău, în urma cărora a câștigat Andrei Năstase nu au fost validate. Un motiv de invalidare a fost liveurile de pe Facebook realizate de Năstase în ziua alegerilor, 3 iunie. Acesta a fost acuzat că a făcut agitație electorală. Mai mult, instanța a menționat că aceste videouri au influențat numărul de alegători care au ieșit la vot, fapt care s-a decis în baza vizualizărilor acumulate. În acest context, un tânăr din Moldova a adresat o scrisoare deschisă fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, în care cere acestuia să vină cu reacție.

Mai exact, tânărul s-a adresat lui Zuckerberg, rugându-l să explice câteva lucruri legate de Facebook instanței judecătorești din Republica Moldova:

„- Ce înseamnă o vizualizare video pe Facebook ?!
– Întrucât au fost înregistrate în jur de 3-4 videoclipuri înregistrate în acea zi, nu puteți adăuga numărul de vizionări pentru fiecare videoclip și puteți spune că în total au fost peste 250.000 de vizionări, deoarece acestea nu sunt spectatori unici. Aceeași persoană ar fi putut viziona același videoclip, nu-i așa?
– Numărul de vizionări se adaugă de la momentul lansării videoclipului live și nu se încheie la finalizarea videoclipului, ci continuă să se adune. Deci, după 17 ore, numărul de vizionări va include vizionările în timpul și după înregistrarea videoclipului. Prin urmare, dacă Ziua alegerilor sa încheiat și am vizionat videoclipul o zi după aceea, voi fi inclus ca spectator, nu?

Și ultima, nu ca un fan Facebook, ci ca o ființă umană rațională:
Vă rugăm să le explicați că, dacă Andrei Năstase a înregistrat câteva clipuri video în direct pe 3 iunie, încurajând oamenii să voteze, nu puteți urmări cât de mulți oameni din acești spectatori au votat, mai ales măsurarea numărului de spectatori care au votat pentru Andrei Năstase”, se menționează în scrisoarea deschisă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente