Mai multe localități din țară au fost afectate de ploile torențiale din 22 iunie. Care sunt acestea

pagube

Mai multe localități din țară au fost afectate de ploile torențiale din 22 iunie. De intervenția pompierilor au avut nevoie proprietarii mai multor gospodării din raionul Hâncești, UTA Găgăuzia dar și mun. Chișinău.

În UTA Găgăuzia precipitațiile au distrus culturi agricole din orașul Comrat, dar și satele Carbalia, Congazcic și Beșalma. În Comrat au fost afectate 37 ha de vii, 41 ha de livezi, 10 ha de floarea soarelui, dar și 45 ha de porumb. În localitatea Congazcic ploaia a distrus 50 ha de vii, 120 ha de bostănării și 200 ha porumb și floarea soarelui, iar în Beșalma precipitațiile au deteriorat mai multe porțiuni de drum local.

Pagube au fost înregistrate în satele Mileștii Mici și Costești din raionul Ialoveni, dar și în localitatea Susleni din orașul Orhei. De intervenția pompierilor au avut nevoie proprietarii mai multor gospodării din raionul Hâncești, UTA Găgăuzia dar și mun. Chișinău.

Salvatorii au efectuat lucrări de pomparea apei din subsoluri dar și ogrăzi. La fața locului, în localitățile afectate de precipitații lucrează comisiile pentru situații excepționale teritoriale în vederea estimării prejudiciilor materiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente